APK

Auto Muiden is aangesloten bij de RDW en bevoegd tot het keuren van APK lichte voertuigen. De letters APK staan voor ‘Algemene Periodieke Keuring’. De APK-keuring is in Europa wettelijk verplicht. In Nederland moeten auto’s die op diesel of lpg rijden en ouder zijn dan drie jaar verplicht gekeurd worden. Bij benzine auto’s is een APK verplicht na vier jaar. Tijdens de APK keuring wordt een auto gecontroleerd op tal van factoren die van invloed zijn op de verkeersveiligheid en het milieu.

Onderhoud

Periodiek onderhoud is van belang om de conditie van uw auto optimaal te houden en problemen te voorkomen. De onderhoudsbeurt voor uw auto bestaat uit een complete inspectie waarbij we een groot aantal controles uitvoeren. Op basis van de uitgebreide controle kan het voorkomen dat wij u adviseren specifieke onderdelen te vervangen of te laten repareren om maximale veiligheid, kwaliteit en comfort te waarborgen.

Reparatie

Is er een defect aan uw auto? Wij helpen u snel en vakkundig bij uw auto reparatie. Wij brengen de gebreken van uw auto in kaart en repareren deze zorgvuldig. U krijgt altijd vooraf een prijsopgave van de auto reparatie.

Airco

Wilt u graag zelf de temperatuur bepalen in uw auto? Zowel in de zomer als winter kunt u daarvoor gebruik maken van het aircosysteem in uw auto. Voor een optimale werking van het systeem adviseren wij u om deze minimaal één keer per jaar te laten controleren en/of onderhouden.

Banden

Met de bandenservice profiteert u van deskundige montage en controle van uw all-season, zomer- of winterbanden. Bij elke bandenwissel controleert de technicus uw banden nauwkeurig op beschadigingen en profieldiepte. Ieder seizoen vraagt om een band die geschikt is voor de specifieke weersomstandigheden, het profiel van de winterbanden is namelijk anders dan het profiel van zomerbanden en bovendien is de samenstelling van het rubber anders. Dit heeft gevolgen voor de remweg, de rolweerstand en het rolgeluid. Met de juiste banden onder uw auto kunt u optimaal genieten van de uitstekende wegligging en rijdt u veiliger. Neem contact met ons op voor meer informatie over uw bandenkeuze of gebruik de banden webshop op onze website.

Vervangend vervoer

Heeft u vervangend vervoer nodig tijdens de autoreparatie of tijdens het periodieke onderhoud? Wij zetten een auto of fiets voor u klaar!
Vraag naar de voorwaarden en beschikbaarheid.